5 začetnih korakov kako optimizirati spletno stran

Optimizacija spletne strani je postopek, ki vam bo pomagal doseči, da bo vaša spletna stran na iskalnikih prikazana čim višje, posledično pa jo bo opazilo več uporabnikov interneta. Zato bo pridobila več obiskovalcev, posledično pa več poslov.

Z optimizacijo spletne strani začnite pri naslednjih 5 korakih:

Objavite kakovostne vsebine

Kakovostne vsebine so tiste, ki so unikatne in naslavljajo določeno problematiko iz tistega zornega kota kot je ne naslavlja na internetu še nihče. Vsebina naj vključuje ključne besede na katere targetira, le te pa naj bodo uporabljene v naslovu, meta opisu ter H oznakah (v naslovih poglavij).

Pri vsebini se trudite biti jasni, razumljivi in uporabni.

Optimizirajte meta podatke spletne strani

Meta podatki spletne strani prispevajo k višji stopnji zaupanja v vašo spletno stran.

Objavite kontaktne podatke, lokacijo, opise, garancijske roke, servisne pogoje, način sodelovanja, politiko upravljanja s piškotki, izjave in ocene strank, splošne pogoje sodelovanja z vami, ipd….

Google želi svojim uporabnikom prikazovati na vrhu iskalnika tiste spletne strani, ki so zaupanja najbolj vredne. Spletna optimizacija je postopek, ki prispeva k doseganju višje stopnje zaupanja Googla v vašo stran.

Izdelajte mobilnim napravam prijazno spletno stran

Že konec leta 2021 so mobilne naprave ustvarile čez 54% vsega prometa na spletne strani (vir). V tem kontekstu je zato pomembno, da so vaše spletne strani optimizirane predvsem za odličen prikaz najprej na mobilnih napravah in šele nato na namiznih napravah.

Poskrbite za to, da se vsebina na vaši spletni strani prikaže na mobilnih napravah hitro, lepo, pregledno in enostavno. Črke naj bodo dovolj velike, navigacija po spletni stran naj bo čim bolj enostavna, itd…

Gradite povezave na vašo spletno stran

Povezave, ki se iz drugih spletnih strani povezujejo z vašo spletno stranjo, signalizirajo Googlu, da je vaša spletna stran priporočana od drugih uporabnikov interneta. In si posledično zasluži višji prikaz na iskalniku.

Povezave do vaše spletne strani lahko gradite na spletnih forumih, v komentarjih drugih spletnih strani, v okviru gostujočih člankov na spletnih straneh vaših poslovnih partnerjev, dobaviteljev, itd…

Poskrbite, da so povezave kakovostne in trajne.

Uporabite Google analitiko in Google Search konzolo

Še posebej Seach konzola (vir) je namenjena optimizaciji vsebin na vaših spletnih straneh s pomočjo analitike iskanja. Omogoča vam analizo klikov in prikazov vaše spletne strani kakor tudi položaj (uvrščenost) vaših vsebin na Googlu.

Obenem lahko s pomočjo search konzole dosežete, da Google indeksira vaše spletne strani. S čimer lahko že v približno enem tednu pridete do odgovora ali so vaše spletne vsebine optimizirane dobro ali ne.

Nenazadnja Google search konzola upravitelje spletnih strani tudi obvešča o morebitnih težavah in opozorilih, na katere se splača biti pozoren za boljšo optimizacijo strani.

Če si želite ogledati primere kakovostno optimiziranih spletnih strani, poglejte:

Tags: No tags